Ana içeriğe atla

Chat siteleri ve günlük olarak gerçekleştirilen ziyaretçi oranları

 


    Chat Siteleri, günümüzün favori internet üzerinden kullanım oranına sahip iletişim araçları arasında yer almaktadır, insanlar sohbet ederek bir birleri ile tanışma gerçekleştirip, samimiyet kurdukları bir muhabbet ile birlikte, keyif dolu zamanlar geçirmek adına girişimlerde bulunabilmektedir.

Chat sitelerini genel olarak ele aldığımız zaman aralarında çeşitli kategorilere ayrılan bir yapıya sahiptirler, yazılı sohbet yani mIRC Programı ve benzeri aracı istemci programlar ile gerçekleştirilen sohbet odaları, Skype, ve benzeri görüntülü sohbet programları ile gerçekleştirilen chat programları, internet üzerinden omegle alternatif görüntülü sohbet aktarımı sağlayan sistemler ve daha niceleri.

Günümüz şartlarında en sık tercih edilen platformlar, görüntülü sohbet platformları ancak; mIRC Sitelerininde hala aktif bir şekilde kullanıldığını inkar etmek doğru olmaz.
Chat sitelerini favori yapan şey insanların sosyalleşme konusunda önceden tanıma isteği ve farklı kültürlere yelken açma isteği ile doğru orantılı olarak geldiğini düşünmekteyim.

Bugün bir çok internet üzerinden sohbet sitelerine baktığımız zaman gerçekten bu minimalde bir çok insan arkadaş arıyor ve aradıklarını bulma çabasında belirli bir yol katediyorlar.

Neden Chat Sitelerini Tercih Ediyorlar ?

Chat Sitelerini insanların tercih etmesinin ana sebebi, sosyalleşme konusunda belirli başlı sıkıntılar yaşıyor ya da insanlara daha bir ön yargılı yaklaşıyor oluşumuzdan olabilir, ama bana göre en belirgin sebebi; teknolojinin olabildiğince çılgın şekilde ilerleyip gelişmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Eskiden mektup ile aldığımız haberleri, görüşmeleri, artık internet üzerinde sanal ortam dediğimiz yerde kolay bir şekilde gerçekleştirip, arkadaşlık kurmak adına sohbetler de bulunabiliyor, keyif dolu heyecanlara kendimizi bırakabiliyoruz.

mIRC Programlarında, hala aktif bir şekilde anlık 7000 üzeri kulalnıcının chat yaptığını biliyor muydunuz ? akabinde, omegle tarzı görüntülü sohbet siteleride milyonlarca kullanıcıyı aynı sistem üzerinde barındırabiliyor.

Chat sitelerinde ki artış devam edecek mi ? bizi neler bekliyor daha ileriki zamanlarda, yeni yazımız da bunlardan bahsedeceğim.

Okurlarıma teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
    

Yorumlar